lørdag 28. november 2020

Første strøk

Lørdag og oppholdsvær gjorde at vi endelig fikk beiset første veggen på hytta. Som alltid er det veldig kjekt arbeid å male det første strøket når man umiddelbart ser resultatet av innsatsen. 

Vi har valgt å gå for Tyrilin tjærebeis i fargen Vidde - grålig beige. Lurte litt på om den kom til å se for lys ut på veggen, men vi er veldig fornøyde med fargen. Synes den ble kjempefin. 

Treverket opplevdes veldig tørst og trakk masse. Beisen i seg selv var forholdsvis enkel å påføre, men den var veldig tyntflytende, og den fortsatte å dryppe i timesvis. Det var trasig, særlig over vinduene hvor vi stadig måtte gå å tørke av søl. 

Det var litt vanskelig å få beisen skikkelig inn mellom bordene, så vi valgte etterhvert å bruke en tynn pensel der for å være sikker på at det ikke ble gliper. Vi var ikke forberedt på hvor mye beisen ville renne, og hadde ikke med oss noe til å beskytte vinduene. Så vi måtte bruke rester av innpakningsmateriale som i og for seg fungerte greit. Man tager hva man haver. 

Store deler av kledningen var gjennomfuktet, så det var bare her i solveggen det var tørt nok til å beise. Vi prøver igjen i morgen, og ser hvor langt vi kommer. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar